תקף אתכם התקף חרדה לפני החתונה? הינה כמה טיפים שיוכלו לעזור

עומדים בפני רגע הגדול בחייכם – יום החתונה ופתאום משתלטת עליכם תחושת פחד קשה ובלתי נשלטת? ייתכן ואתם, כמו עוד רבים אחרים סובלים מחרדה. בביטוי המוקצן שלה חרדה באה לידי ביטוי בהתקפי חרדה, שהם תחושה עוצמתית שגורמת לתגובות גופניות שבאות לידי ביטוי בקושי לנשום, דפיקות לב חזקות ותחושה שאנחנו הולכים להתפרק. כיצד ניתן להתמודד עם התקפי חרדה בטווח הקצר והארוך? אספנו עבורכם מספר טיפים.

מהו התקף חרדה?

התקף חרדה, הנקרא גם התקף פאניקה מתבטא בתחושת פחד קשה ובלתי נשלטת המלווה בתסמינים פיזיים כגון דופק מואץ, הזעה, נשימות מהירות או קשיי נשימה, סחרחורת ותחושת חום וזאת לרוב מבלי סיבה חיצונית סבירה להתקף. יש הסובלים מהתקפי חרדה באופן חד פעמים או כתגובה לסיטואציה מסוימת ויש הסובלים מהתקפי חרדה חוזרים ונשנים ועשויים להיות מאובחנים כסובלים מהפרעת פאניקה.

סובלים מחרדה באופן קבוע? מומלץ ללכת לטיפול

במאמר זה נספק לכם מספר טיפים להתמודדות קצרת טווח עם התקף חרדה על מנת שהוא לא ישפיע באופן דרסטי על היום שלכם ותוכלו להמשיך הלאה. עם זאת נדגיש כי טיפול בהפרעת חרדה הוא טיפול אישי המותאם למצבו של המטופל לפי הטריגר הגורם לחרדה. בטיפול בהתקף חרדה המטופל בוחן מחדש את הדפוסים שלו ומוטמעים דפוסי חשיבה חדשים ובריאים. היוועצו עם הרופא שלכם על טיפול מתאים.

 

 

עצות להתמודדות עם התקפי חרדה

אתם עומדים בפני אירוע גדול ופתאום השתלט עליכם התקף חרדה עוצמתי? זהו בהחלט מצב לא נעים בלשון המעטה אך עם מספר כלים פשוטים ניתן להתמודד עם זה. מספר עצות להתמודדות:

ההתקף אינו סימן לאיום אמיתי

חשוב לזכור שעם כמה שההתקף באמת לא נעים אך הוא אינו סימן לאיום אמיתי ואף למעשה לא מסוכן. יהיה מה שיהיה, תוך זמן קצר התקף החרדה יעבור ותוכלו להמשיך בחייכם.

תרגלו נשימה עמוקה

תוך כדי שאתם מרגיעים את עצמכם ומזכירים לכם שהתקפי חרדה אינם מסוכנים והכל בסדר איתכם, תרגלו נשימה נכונה – נשימה עמוקה ואיטית דרך האף. התרכזו היטב הנשימות שלכם וחושו את האוויר נכנס באיטיות דרך האף וממלא את הריאות שלכם.

אל תסתירו את המצוקה מהקרובים לכם

אחד הגורמים שעשויים להגביר את המצוקה המלווה להתקף חרדה הוא ניסיון להסתיר אותו (או את העובדה שאתם סובלים מפעם לפעם מהתקפים באופן כללי) מאנשים קרובים לכם. שתפו את האנשים בחייכם על התקפים שאתם חווים, דברו והציפו את העניין. שיח בנושא יגלגל את האבן מעל הלב שלכם ויסייע לכם להתמודד.

כבר היינו שם ושום דבר לא קרה

הזכירו לעצמכם שזוהי לא הפעם הראשונה שאתם חווים התקף חרדה, ועם כמה שזה לא נעים (זה בהחלט לא) שום דבר לא קרה לכם בעבר ושום דבר לא יקרה לכם גם עכשיו. התקף חרדה הוא לא סוף העולם ואתם תעברו את זה.

אתגרו והתעמתו עם הפחד שלכם

כשאדם סובל מהתקף חרדה עשויה להיות נטייה לברוח מהפחד ולעבור למצב של חוסר תזוזה בו הוא מרגיש בטוח. זה אולי נראה אינטואיטיבית מתאים, אך מה שבאמת עוזר הוא להתעמת עם החרדה ודווקא להמשיך לעשות את מה שאתם עושים עד שההתקף חולף.

הרגלים טובים

זה נשמע כמו קלישאה אך זה באמת נכון – הרגלים טובים מסייעים להתמודד עם התקפי חרדה ולהפחית אותם. עשו פעילות גופנית שאתם אוהבים, הקפידו על תזונה נכונה, מסודרת ומהנה ושבצו בחייכם פעילויות שמשמחות אתכם וממלאות את חייכם בהנאה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.