כשמדובר על חתונות של חילונים ואפילו חתונות של דתיים ומסורתיים לייט, כולנו יודעים פחות או יותר איך נראה אירוע כזה. מתחילים עם קבלת פנים, מוזיקה ונשנושים, עוברים לטקס חופה עם רב או טקס אחר אם מדובר על זוג חילוני, ממשיכים לארוחה חגיגית, מסיבת ריקודים שמחה ומסיימים את הערב. לעומת זאת, כשמדובר על חתונות במגזרים דתיים, נראה שרבים מאיתנו לא יודעים בכלל איך זה נראה, ובטח כשמדובר על חרדים ועל זרמים ספציפיים כמו זרם חב"ד. אז אם זה מעניין אתכם ואם אתם רוצים לקבל הצצה לזרם תרבותי שקרוב אלינו, אבל אנחנו לא תמיד חשופים אליו, אנו רוצים לתת לכם את כל המידע הבסיסי והמעניין ביותר על חתונה של חב"דניקים.
על זרם חב"ד
חסידות חב"ד היא חצר חסידית, ממשיכתה של שושלת חב"ד שנוסדה על ידי רבי שניאור זלמן מלאדי במאה ה-18 במזרח אירופה. לחסידות הייתה השפעה גדולה מאד במזרח אירופה ובעיקר במרכז הפעילות שלה שכיום נמצא בשטחה של בלארוס. האדמו"ר השביעי והאחרון הוא רבי מנחם מנדל שניאורסון שנפטר ב-1994, למרות שרבים מהמאמינים שלו כופרים בעובדה כי הוא נפטר וחלקם אף מאמינים כי הוא הוא המשיח בכבודו ובעצמו. זהו בעצם הרב שפיתח את פעילות השליחות של חב"ד, זרם שמנסה לקרב עד היום רבים ביהדות ומעודד כל יהודי לקיום מצוות וקרבה לתורה. כמובן שבתור חסידות עתיקת יומין, יש ספרים רבים שיצאו בחלוף השנים של הרבנים. ניתן לקנות אותם אונליין כיום ובשביל רכישת ספרי חב"ד באתר אוצר ספרים כל שצריך זה להיכנס לקישור. כעת בואו נספר על חתונות של חב"ד.
על השידוך
עוד לפני שנדבר על החתונה עצמה, מעניין לדבר על השידוך והזיווגים. על פי מסורת חב"ד, מומלץ תמיד להינשא בגיל צעיר, כדי לא להפסיד את הזיווג הנכון. חיפוש השידוך צריך להיות מתוך צניעות, בדרכי תורה ויראת שמים, למשל באמצעות שדכן מקצועי וטוב, שכן, חבר וכן הלאה. כמו כן מצווה על הרווקים והרווקות לחפש מתוך אהבה, מרץ ושמחת חיים. באשר להורים, הם מצווים לעזור לילדים שלהם במציאת שידוך, אך עליהם לעשות זאת בדרכי נועם בלבד ולא בכפייה וכעס.
חגיגת שידוכים
לאחר שמוצאים שידוך בשעה טובה ומוצלחת, מתאספות שתי המשפחות יחד ומכריזות על השידוך במסיבה חגיגית. על פי הנהוג לא חותמים על שום שטר פיזי אלא מדובר על הסכם שבעל פה. בטקס הזה נהוג שאם החתן ואם הכלה שוברות צלחת. החלק הזה בחגיגות נקרא ווארט ונהוג גם שהחתן אומר במעמד זה דברי תורה.
החתונה
רצוי לקצר את הזמן בין האירוסין לחתונה עצמה ככל הניתן. על פי לוח השנה היהודי, יש חודשים שכדאי בהחלט להתחתן בהם וחודשים שאסור להתחתן בהם. למשל, חציו הראשון של חודש תשרי בלבד הוא זמן טוב לחתונה. בחודש טבת לא נוהגים לעשות חתונות כלל. בימים שלפני החתונה נהוג להרבות בלימוד תורה ולהוסיף בנתינת צדקה והחתן והכלה כמעט שלא נפגשים. מכאן, יש עוד הרבה מאד מנהגים והכנות הקשורות בטהרה והכנה לקראת האירוע עצמו. כמובן שהחתונה היא בהפרדה וגברים ונשים חוגגים בנפרד. עם זאת, בגלל האופי המכיל של חב"ד והרצון להתקרב לעם, הרבה פעמים בין המוזמנים יהיו חילונים וכך כל אחד יכול לזכות לקבל הצצה לאחד מטקסי החתונה המיוחדים ביותר ביהדות.