חוסכים כסף לחתונה: מייצרים הכנסה פסיבית באמצעות דרופשיפינג מבלי לצאת מהבית

סביב האינטרנט ובעיקר המסחר באמצעותו, התפתחו לא מעט תחומי פרנסה מיוחדים וחדשים. סביבם, אנו שומעים שוב ושוב “באזזוורדס” כאלה ואחרים. אחד המונחים הבולטים יותר, הוא דרופשיפינג. ייתכן שכבר שמעתם עליו, מאחר שהוא לא מושג חדש ומאחר שהוא מעורר עניין רב ומתמשך ובצדק. אז במה מדובר? האם וכיצד ניתן להרוויח מכך? מאיפה מתחילים? ולמי זה מתאים?

מה הוא דרופשיפינג? הצורך בקורס איכותי

Dropshipping הוא מסחר דרך האינטרנט, עם ה"טריק" של מכירת מוצרים דרכו, אך מבלי להחזיק במלאי. נשמע פשוט? מסובך? מובן? לא מובן? לפני הכול, נדגיש כי מי שרוצה לעסוק בכך, חשוב מאוד שיילמד את הנושא לעומק. כניסה לכך מבלי שמבינים היטב מה עושים, לא רק שלא תעשה אתכם מיליונרים כל כך מהר, אלא סביר להניח שתגרום לכם להפסדים מיותרים. לכן, כדאי לעבור על רשימת קורסי דרופשיפינג באתר מייליסט, לבחור את המתאימים לכם ולקחת לכל הפחות קורס בסיסי בנושא זה. מייד נספק הסבר מורחב, אך גם הוא לא יספיק בכדי להתפרנס משיטה זו. ההצלחה טמונה בהתעמקות בפרטים הקטנים. ועכשיו, כמה מילים על הרעיון המוזר, של "חנות" ללא מלאי:

 

 

מהו דרופשיפינג? ההסבר בתמצית

ניהול מלאי הוא חלק ממה שנקרא ניהול שרשרת האספקה, שהוא תחום מורכב למדי במסגרת ניהול עסקי. מדובר על כל השלבים אשר מוצר עבור עד הגעתו ללקוח, החל מייצור חומרי הגלם ועד להגעת מוצר מוגמר ללקוח הסופי. מבחינת סוחרים באינטרנט, מדובר על התהליכים שכרוכים בבעלות על מוצרים (שהם רוכשים או מייצרים), דרך אחסנתם ועד המשלוח ללקוח הסופי. חלק משמעותי מאוד בתהליך זה, מבחינות רבות, הוא נושא המלאי. נקודה למחשבה: מה תהיינה ההשלכות של צמצום או אפילו ביטול, של הצורך להחזיק במלאי מוצרים? מלאי צריך לאחסן היכן שהוא ונדל"ן לאחסון עולה כסף. תאחסנו בבית? כמה מקום פנוי יש לכם לשם כך? דרופשיפינג היא שיטה מיוחדת לטפל בנושא המלאי, במסגרת מסחר באינטרנט. הרעיון הבסיסי, הוא שלא מחזיקים מלאי. במקום זאת, ברגע שביצעתם מכירה, רק אז אתם רוכשים בעצמכם את המוצר מהספק שלכם והוא יועבר ישירות ממנו אל הלקוח שלכם. כלומר, מדלגים על השלב של העברת הסחורה מהספק שלכם אליכם. למעשה, מקצרים את שרשרת האספקה, בכך שעושים מעין מיקור חוץ של אחסון המלאי. יש לגישה זו יתרונות רבים. היא חוסכת לכם לא רק מקום לאחסון ועלויותיו, אלא גם את כל נושא המשלוח.

מיתוס ההכנסה הפאסיבית?

האם "הכנסה פאסיבית מהאינטרנט" הוא מיתוס? מה לגבי כל הסיפורים הרבים ששומעים, על מי שעובדים רק שלוש שעות ביום ומתפרנסים היטב? נוודים דיגיטליים, יזמי אינטרנט מצליחים וכל שאר הסיפורים הנוצצים? האם זה ריאליסטי? אם נתמקד בנישת הדרופשיפינג, התשובה היא שבהחלט ניתן להרוויח ולהתפרנס מכך. עם זאת, תוצאה כזו מחייבת השקעה רבה! הן בלימוד והיערכות מראש והן באופן שוטף. האם לא ניתן להפוך פעולות שונות במסגרת זו לאוטומטיות? ניתן בהחלט. אבל מחד, ישנה ההשקעה שדרושה לשם יצירת ובדיקת כל תהליך אוטומציה כזה. מאידך, העניינים אינם סטאטיים – מדובר בתחום שמשתנה ללא הרף וזה לא יעבוד עבורכם אוטומטית סתם כך.

אז למי זה מתאים?

דרופשיפינג דורש זמן, כסף (להשקעה ראשונית וכמרווח בטחון), מיומנות באנגלית, חריצות ושיטתיות. בעיקר, הוא דורש "ראש גדול" ויזמי. הוא מחייב להיות מעורבים בעניינים ומעודכנים בהתפתחויות שעשויות להיות משמעותיות לפעילותכם. הרווחים תלויים בגורמים רבים, כולל העמלות שתגבה הפלטפורמה שדרכה תמכרו. כך שצריכים גם להסתדר היטב עם מספרים וניהול כספי.

לסיכום

לא תהיה חתונה אם לא תשקיעו מסביבה בהכנות וגם בביצוע. כך גם לגבי הדרופשיפינג – זה לא עובד כך סתם. דרושים לשם כך קורס איכותי והשקעה רבה גם בהמשך. אבל מי שמשקיע, עשוי בהחלט להצליח.