אימא בפעם ראשונה? כל מה חשוב לדעת כשחוזרים עם התינוק מבית החולים

לאחר האשפוז בבית החולים, מגיע הרגע המיוחל של חזרה הביתה ביחד עם התינוק. בעבור אימהות צעירות ונרגשות, אין ספק כי מדובר במעמד המשלב בין התרגשות עצומה לבין לא מעט לחצים, בשל החשש מפני טיפול בחסר ישע שצריך להתבצע 24/7. בשביל להקל על המצב הרגיש ממילא, בחרנו להציג את מיטב הטיפים שיסייעו לכן לעבור את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר, עד כמה שניתן:

הצטיידות בציוד מראש

חלק בלתי נפרד מטיפול בתינוק כאשר חוזרים הביתה הוא לבצע רכישה של ציוד בדמות חיתולים, משאבת חלב וכן מוצרי טיפוח. מאחר והזמן יקר ויציאה עם תינוק בן יומו מהבית מהווה אתגר בפני עצמו, רצוי לבצע רכישה מראש של ציוד למשך תקופה של שבוע עד שבועיים דרך הזמנה באתר dyn-store. מדובר באתר המוביל בתחום הפארם אשר דרכו ניתן לבצע הזמנה של ציוד בעבורכן כאימהות טריות כמו גם בעבור התינוק, מבלי לצאת מהבית ועם משלוח מהיר המתבצע בפריסה ארצית. ניהול רשימות של ציוד ועדכון כל שבוע מאפשר לשמור על מסגרת התקציב.

התאמה של חדר שינה

בחודשים הראשונים לחייו של התינוק רצוי שהוא יישן איתכם בחדר, בייחוד לאור הקימה כמה פעמים בלילה בשביל האכלה. לסביבת השינה יש השפעה עצומה הן על איכות השינה אבל לא פחות גם על ההתנהלות עם תינוק בין יומו. בחירה של מיטה אידיאלית לצד מיגון של שקעים חשמליים, בייחוד בתקופה הראשונה לחייו של התינוק.

 

 

ביקור בטיפת חלב

מעקב אחר ההתפתחות של התינוק לאחר היוולדו מתבצעת במסגרת של ביקור בפינת חלב. בסקירה הבאה תוכלו לקבל את כל המידע לגבי בדיקות לתינוק שאותן נדרש לבצע החל מגיל אפס ועד גיל שנה, כחלק ממעקב חשוב שנועד לזהות בעיות בריאותיות שונות כמו גם לבצע הליך תקין של מעקב הכולל גם חיסונים, בהתאם לגיל. בעת החזרה לבית עם התינוק בדקו מראש היכן נמצאת עמדת טיפת חלב ולתאם את התור מראש, כך שניתן יהיה להיערך ובהתאם לכך גם להתאים את הלו"ז הצפוף בעקבות טיפול בתינוק.

דימום לאחר לידה

תופעה מוכרת ושכיחה שמתרחשת לאחר הלידה היא דימום שנראה כמו מחזור. הדימום יכול להיות כבד בהתחלה אך בהמשך להיחלש, כאשר דימום מסיבי הוא סימן אזהרה משמעותי המצריך הגעה לרופא לטובת בדיקה. חשוב מאוד להיות בקשב כלפי עצמכן ולא  להקשות על עצמכן יותר מדי, בייחוד בשל העובדה כי נשים לאחר לידה זקוקות למשכב לידה שנע בין שישה ועד עשרה שבועות.

קבלת עזרה

כשחוזרים הביתה עם התינוק הלו"ז משתנה לחלוטין וכולל טיפול מסביב לשעון. מאחר ובאופן טבעי כהורים אתם לא ישנים הרבה אם בכלל, רצוי לקבל סיוע מבני משפחה קרובים או מחברים שיכולים לסייע לכם עם אוכל, כביסות וכן מטלות יומיומיות שגוזלות מכם זמן ואף הופכות את השהות בבית ללא נעימה, בעקבות המרדף האין סופי אחרי השלמת משימות. פנייה לסיוע היא לא מותרות אלא חלק בלתי נפרד מהעזרה שכל אישה צריכה לאחר חוויה כמו חווית הלידה והגעתו של התינוק.

לסיכום

הגעה עם התינוק לבית לאחר הלידה הוא אירוע מרגש ומלחיץ כאחד. באמצעות הטיפים אותם הצגנו לכן כאן, תוכלו להעביר את התקופה הזו עם ביטחון מלא כי גידול התינוק יתבצע על הצד הטוב ביותר, גם אם נדמה כי הקושי והאתגר עולים על האושר הטמון בהגעתו של תינוק חדש לעולם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.